Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

03
Σεπ

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Τσαγκάρη Λαμπρίνας, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΠΔ  
ΤοποθεσίαΔ5 - Κτίριο ΜΠΔ, Δ5.014
Ώρα03/09/2019 11:00 - 11:30

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ονοματεπώνυμο:       ………………Τσαγκάρη Λαμπρίνα………………………

Αριθμός Μητρώου:     ………2011010117………………………………

 

Θέμα

Τίτλος στα Ελληνικά:  …… Παράγοντες που συμβάλλουν στην αποτελεσματική ανταπόκριση συστημάτων διανομής σε περιπτώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.…………………………………

Τίτλος στα Αγγλικά:   … Factors which contribute to the effective response of logistics systems in cases of humanitarian help. 

 

​​​​​​​Επιτροπή:

Επιβλέπων: Βασίλειος Μουστάκης, Καθηγητής

Πρώτο Μέλος: Θωμάς Κοντογιάννης, Καθηγητής

Δεύτερο Μέλος: Μαρία Μπακατσάκη, ΕΔΙΠ

 

Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά:     … Τις τελευταίες δεκαετίες οι φυσικές καταστροφές έχουν αυξηθεί σημαντικά, κυρίως λόγω της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, σε διάφορα σημεία του πλανήτη υπάρχει έλλειψη βασικών αναγκών, όπως νερό, τροφή, στέγη και ιατρική περίθαλψη. Ερευνητές επιβεβαιώνουν πως το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει και να αναπτύσσεται για τα επόμενα πενήντα χρόνια. Η επιβράδυνση του φαινομένου μπορεί να επιτευχθεί μέσω οργανισμών και επιχειρήσεων ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνδυασμό με την τεχνολογία που συνεχώς εξελίσσεται. Η παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζει αναλυτικά τη διαδικασία της εφοδιαστικής αλυσίδας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας όπως ορίζεται από τους διεθνής οργανισμούς. Τονίζεται η σημασία της εκτίμησης των αναγκών σε αγαθά και υπηρεσίες μετά από μία καταστροφή και πριν ξεκινήσει η αποστολή. Αναλύεται, ταυτόχρονα, πώς τα βασικά χαρακτηριστικά της παρεχόμενης βοήθειας πρέπει πάντα να είναι η ταχύτητα, η ευκινησία και η ακρίβεια των συστημάτων διανομής. Επιπλέον, παρουσιάζεται η επιρροή του ανθρώπινου παράγοντα στις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, η σωστή διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού κατά τη διάρκεια της αποστολής, καθώς επίσης και η αποτελεσματική ηγεσία για την μείωση του επαγγελματικού ρίσκου και την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Αναλύεται η συμβολή της τεχνολογίας, κυρίως στην έρευνα και την πρόβλεψη με ειδικά εργαλεία, αλλά και στα συστήματα διανομής με την εισαγωγή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η οποία κρίνεται επιτακτική λόγω ταχύτητας και δυνατότητας αερομεταφοράς. Τέλος, αναφέρονται και σχολιάζονται δέκα τρόποι βελτίωσης των συστημάτων διανομής σε ανθρωπιστικές αποστολές με σκοπό την άμεση αντίδραση σε έκτακτες ανάγκες, αλλά και την έρευνα για πρόβλεψη αναγκών.

 

​​​​​​​Ημερομηνία Εξέτασης

Ημέρα/Μήνας/Έτος: 03/09/2019

Ώρα:  11:00

 

​​​​​​​Χώρος Εξέτασης

Αίθουσα:  Εργαστήριο Διοικητικών Συστημάτων

Κτίριο:  Δ5.014

 

 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012