Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

05
Φεβ

Παρουσίαση Ερευνητικής εργασίας κ.Κυριακοπούλου Αναστασία-Μαρία - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Ερευνητικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΓ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
Ώρα05/02/2020 12:00 - 13:00

Περιγραφή:

 

Ονοματεπώνυμο:ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΙΑ 

Τίτλος:«Δυνητικές Γέφυρες Σχεδιασμού»
Title:«The web as a design tool»

Τετάρτη 5/2/2020  12.00 μμ
Σχεδιαστήριο 4ου έτους

Εξεταστική Επιτροπή

Αναπλ.Καθ.:Ουγγρίνης Αλκέτας-Κωνσταντίνος 
Επικ.Καθ.:Γιαννούδης Σωκράτης
Επικ.καθ.: Βαζάκας Αλέξνδρος


Περίληψη

Η παρούσα εργασία αποτελεί ένα στιγμιότυπο μιας έρευνας σε εξέλιξη . 
Έχοντας ως αφόρμηση την παρατήρηση πως οι περισσότερες ανθρώπινες δραστηριότητες εξελίσσονται πλέον σε μια νέα μορφή χώρου , αυτή του διαδικτύου , επιδιώκει να διαλευκάνει κατα πόσο αυτό καθ’αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει εργαλείο σχεδιασμού . 
Το θεωρητικό πλαίσιο απο το οποίο ανασύρονται οι περισσότερες πηγές συνδυάζει τις διαφορετικές προσεγγίσεις γύρω απο τον δημόσιο χώρο. 
Σε πρώτο χρόνο μελετάται το τι είναι ο δημόσιος χώρος ,πως αυτός έχει επεξηγηθεί ως αποτέλεσμα κοινωνικών πρακτικών και πως οι ανθρώπινες ενέργειες αφήνουν το αποτύπωμα τους σε αυτόν. 
Στη συνέχεια κατανοώντας πως ο αστικός ιστός αποτελεί ένα σύνθετο και πολύπλοκο συνονθύλευμα πρακτικών και δομών προστίθεται στην έρευνα και η σημασία της μελέτης του χώρου ως ένα σύστημα στο οποίο καταστάσεις πυροδοτούνται και επιφέρουν 
αλλαγές στο δομημένο περιβάλλον. 
Έπειτα το ενδιαφέρον της έρευνας εστιάζει στις δυναμικές εκείνες που οδηγούν τελικά τους χρήστες του χώρου στην αναζήτηση νέων, περισσότερο ευέλικτων δομών . 
 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012