Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας έχουν πλέον απομακρυσμένη  πρόσβαση στο χώρο της προσωπικής τους ιστοσελίδας (γνωστό και ως drive U: ) προκειμένου να ενημερώνουν το περιεχόμενό της.  Ο μόνος περιορισμός που τίθεται είναι η IP διεύθυνση  του υπολογιστή τους να προέρχεται από το δίκτυο του Πολυτεχνείου Κρήτης (δηλαδή να έχει τη μορφή 147.27.x.x).

Προτείνουμε τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού για FTP Clients  FileZilla ή WinSCP. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε άλλo λογισμικό ftp client της αρεσκείας τους, αρκεί να υποστηρίζει FTP με explicit TLS ή SSL connection και passive mode για το transfer mode.  

Ρυθμίσεις προγράμματος FTP Client

Συνοπτικά στοιχεία

Host: users.isc.tuc.gr  
Port: 21
Protocol: FTP με explicit TLS ή explicit SSL connection
Connection/Transfer settings: passive mode

Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στην υπηρεσία  από υπολογιστές εκτός του δικτύου του Π.Κ. Η εκχώρηση IP διεύθυνσης  από το δίκτυο του Πολυτεχνείου Κρήτης για απομακρυσμένους χρήστες, είναι δυνατή μέσω της υπηρεσίας VPN (http://www.tuc.gr/183.html)

Αναλυτικός Οδηγός ρυθμίσεων προγράμματος Ftp-Client

Ακολουθήστε τον κατάλληλο σύνδεσμο για έναν “βήμα προς βήμα” οδηγό ρύθμισης του προγράμματος της επιλογής σας:

Ρυθμίσεις για το πρόγραμμα Filezilla

Κατεβάζουμε το Filezilla από το http://filezilla-project.org/download.php?type=client  και το εγκαθιστούμε.

 1. Aπό το μενού File του Filezilla ανοίγουμε το Site manager …
 2. Στο Site Manager επιλέγουμε New Site.
 3. Αντιγράφουμε τις παρακάτω ρυθμίσεις στο tab General , όπου στο πεδίο user και password γράφουμε τα στοιχεία χρήστη που έχουμε στο ISC- Μηχανογραφικό Κέντρο.
 4. Στο tab Transfer Settings επιλέγουμε Transfer mode Passive και όριο στον αριθμό των συνδέσεων 1..
 5. Πατάμε Connect και εμφανίζεται το πιστοποιητικό της υπηρεσίας. Επιλέγουμε OK στην ερώτηση Trust this certificate για να αποδεχτούμε το πιστοποιητικό.
 6. Έχουμε πλέον συνδεθεί στην υπηρεσία: στο αριστερό μέρος είναι τα περιεχόμενα του τοπικού υπολογιστή και στο δεξί ο public_html  φάκελος του χρήστη (drive U:).

Δείτε για κάθε βήμα τις παρακάτω εικόνες (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Ρυθμίσεις για το πρόγραμμα WinSCP

Κατεβάζουμε το WinSCP από το http://winscp.net/eng/download.php και το εγκαθιστούμε.

 1. Ανοίγουμε την εφαρμογή
 2. Καταγράφουμε τις ρυθμίσεις της εικόνας 2, όπου στο πεδίο user name και password γράφουμε τα στοιχεία χρήστη που έχουμε στο ISC- Μηχανογραφικό Κέντρο.
 3. Στο πεδίο Connection επιλέγουμε Passive mode
 4. Επιλέγουμε Login και γράφουμε το password
 5. Έχουμε πλέον συνδεθεί στην υπηρεσία: στο αριστερό μέρος είναι τα περιεχόμενα του τοπικού υπολογιστή και στο δεξί ο public_html  φάκελος του χρήστη (drive U:).
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012